Jornada 1

[castellano]

11 DE DESEMBRE DE 2018

19 – 20 h. CONFERÈNCIA:

Fotoperiodisme de l’invisible, d’Ana Palacios, fotògrafa documental centrada en temes africans que treballa en col·laboració amb diferents ONGs, com Mans Unides, África Directo i UNICEF.

Ana Palacios

Ana Palacios

Ana Palacios. Foto: Pablo Cuadrado

Ana Palacios (Zaragoza, 1972) és periodista i fotògrafa documental. Després de quinze anys treballant en producció de cinema internacional, l’any 2010 canvia la seva trajectòria professional cap a la fotografia documental visibilitzant comunitats vulnerables de la mà d’ONGs com UNICEF, Mans Unides o Àfrica Directe.

Publica en mitjans nacionals i internacionals com The Guardian, Al Jazeera, 6 Mois, Days Japan, Stern, Der Spiegel, Daily Mirror, Terra Mater, Paper, XL Semanal, Yo Dona, El País, Temps, etc.

La seva obra ha estat exposada en els cinc continents, en sales com l’Alianza Francesa de Tanzania y de Madrid, Universidad de Sevilla, Paraninfo de Zaragoza, Palau Robert de Barcelona, Centro Cultural de España en Bata, (Guinea Ecuatorial), Les Temps Libres (Rennes, Francia), Galería ACCI en Berkeley (EE.UU) i Paraty em Foco (Brasil), entre d’altres.

Ha publicat tres llibres: Art in Movement que aborda l’art com a eina per al canvi social a Uganda, Albino documentant el drama dels albins a Tanzània i Nens ​​esclaus. La porta de darrere, sobre la reinserció dels nens víctimes de tràfic a l’Àfrica Occidental que també consta d’una exposició i un documental.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Web: www.ana-palacios.com
Instagram: @anapalacios
Facebook: Ana Palacios Photographer
Twitter: @apalaciosrubio
Vimeo: https://vimeo.com/user28834489


20 – 21 h. PONÈNCIES:

sindic-greuges

Els drets dels infants com a drets humans exigibles, per Maria Jesús Larios, adjunta al Síndic de Greuges de Catalunya per a la defensa dels drets dels infants i els adolescents.

El Síndic de Greuges de Catalunya és una institució independent que defensa els drets de totes les persones davant de l’administració i de les empreses que presten serveis d’interès general.

 

oxfam-intermon

La infància, una altra víctima de la desigualtat, per Pablo Tosco, fotoperiodista d’OXFAM Intermón.

OXFAM Intermón és una ONG que forma part d’un moviment global i que lluita al costat de les poblacions desfavorides per erradicar la injustícia i la pobresa, i per aconseguir que tots els éssers humans puguin exercir plenament els seus drets i gaudir d’una vida digna.