Jornada 3

[castellano]

13 DE DESEMBRE DE 2018

19 – 20 h. CONFERÈNCIA:

L’educació, una eina per erradicar la pobresa, d’Ángel López Soto, fotoperiodista centrat en temes d’actualidat, denúncia social i medi ambient.

Ángel López Soto

Ángel López Soto

Ángel López Soto. Foto: Javier Schejtman

Ángel López Soto és fotoperiodista. Es centra en temes d’actualitat, denúncia social i medi ambient. Els seus reportatges es publiquen en revistes i diaris de tot el món. És, al costat del fotògraf Alfons Rodríguez i el periodista Juan Carlos de la Cal, un dels fundadors de GEA PHOTOWORDS, associació de fotògrafs, periodistes, cineastes i escriptors, lligada a tot el que afecta al medi ambient, els drets humans i la rica diversitat del nostre món en totes les seves formes i aspectes.

Alguns dels seus projectes i reportatges han estat realitzats amb la col·laboració d’UNICEF, Creu Roja, Agencia Española de Cooperación Internacional (AECI), United Nations Population Fund (UNFPA), Ayuda en Acción, Action Aid, Fundació Amigó i Fundación Vicente Ferrer, entre les més conegudes.

Des de 1997 realitza un seguiment dels 150.000 tibetans exiliats en el món després de la invasió xinesa del Tibet a 1949. Ha realitzat una trentena de viatges a diversos països de la regió de l’Himàlaia on es troba el major nombre de refugiats i on, a Dharamsala (Índia), va ser rebut pel Dalai Lama, líder espiritual i polític del poble tibetà amb el qual s’ha retrobat al llarg d’aquests anys. També ha visitat diversos països d’Amèrica del Nord i Europa amb aquesta finalitat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Web: www.lopez-soto.com
Instagram: @angel_lopez_soto
Facebook: Ángel López Soto
Google+: Ángel López Soto
TED TalksLos rostros de lo imperfecto


20 – 21 h. CONFERÈNCIA:

Les nenes de l’Índia, en el focus de la desigualtat. Conferència de Doreen Reddy, directora durant 36 anys (1982-2018) del Programa Dones de la Fundació Vicente Ferrer, on va liderar totes les accions relatives a la protecció dels drets de les nenes i les dones, la lluita contra la discriminació i la violència, la promoció de l’educació i el foment de l’autonomia social i econòmica.

Fundación Vicente Ferrer

La Fundación Vicente Ferrer és una Organització No Governamental de Desenvolupament compromesa des de 1969 amb el procés de transformació de les zones rurals a Andhra Pradesh i Telangana (sud-est de l’Índia). Recolza a comunitats empobrides i grups especialment vulnerables: dones i persones amb discapacitat. La Fundació implementa els seus programes en més de 3.600 pobles i dona suport a prop de tres milions de persones. El model de desenvolupament de la FVF a l’Índia coincideix amb el conjunt de propostes globals de l’ONU per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible en 2030.