Participants (II JFS, 2016)

OLMO CALVO

Olmo Calvo, fotoperiodista espanyol que treballa de manera independent per diferents mitjans nacionals i internacionals. Va ser coordinador de fotografia del diari Diagonal i cofundador de la cooperativa de fotògrafs SUB de Buenos Aires. Durant els últims anys ha documentat la crisis a Espanya realitzant reportatges com Fronteres invisibles, Víctimes dels desnonaments, No job land o Els que es queden. A l’any 2012 va obtenir el primer Premi Internacional de Fotografia Humanitària Luis Valtueña. Al 2014 va rebre el Premi Internacional de Periodisme del ABC Mingote, la Menció d’Honor del Premi Nacional de Fotoperiodisme i el premi Desalambre de Videoperiodisme. Al 2015 va rebre el tercer premi en els premis Pictures of the Year Latam a la categoria d’imatge individual de Vida Quotidiana i recentment ha sigut guardonat amb el Premi Internacional de Fotografia Luis Valtueña 2015 per la seva sèrie Supervivents en busca de refugi.

[www.olmocalvo.com]

 

LAETITIA GUILLEMIN

Laetitia Guillemin viu i treballa a París. Editora, comissària i vicepresidenta d’ANI (Association Nationale des Iconographes). Va estudiar fotografia a l’EHESS (École des Hautes Études en Sciences Sociales) i a la Universitat de París VIII. Al llarg de la seva trajectòria professional, Laetitia ha explorat la fotografia des de diferents angles. Ha estat docent d’Estètica i Història de la Fotografia a la Universitat de París I (Panthéon/Sorbonne), matèria dirigida a estudiants de cinema. En la seva vessant docent ha participat en vàries conferències sobre imatge. Actualment és professora de l’Escola de la Imatge Gobelins de París i organitza tallers sobre narració visual. Ha estat editora gràfica de la revista Photographe i en l’actualitat ho continua fent per diferents mitjans i institucions. També col·labora amb Le Monde Diplomatique i comissaria exposicions fotogràfiques.

És membre actiu de les associacions FETART i GENS D’IMAGES.

 

DIANA ZEYNEB ALHINDAWI

Diana Zeyneb Alhindawi fotoperiodista nordamericana que utilitza la fotografia per explorar la condició humana a través dels diferents contexts polítics i culturals que existeixen al voltant del món. Principalment treballa cobrint conflictes socials i emergències humanitàries, sobre tot a l’est d’Àfrica. El seus reportatges han estat publicats en mitjans com The New York Times, Le Monde, The Sunday Times Magazine, Al Jazeera America, CNN o National Geographic Traveler i organitzacions no governamentals de gran prestigi com Metges Sense Fronteres, Human Rights Watch o el Comitè Internacional de la Creu Roja han comptat amb la seva col·laboració. A l’any 2014, LensCulture la va escollir entre els 50 millors talents emergents i un any després, al 2015, va ser guardonada amb la Visa d’Or Humanitària del Comitè Internacional de la Creu Roja. A l’any 2012, el seu treball fotoperiodístic va donar relleu informatiu als judicis per les violacions de Minova (República Democràtica del Congo), en els que 39 soldats congolesos van ser acusats de crims de guerra per exercir violència sexual contra més de 1.000 dones, homes i nens. Els seus reportatges fotogràfics i la seva defensa dels drets humans s’han convertit en el centre neuràlgic del seu treball.

[www.dianazeynebalhindawi.com]

 

 

PAH logo horizontal Web_2

PAH, PLATAFORMA D’AFECTATS PER LA HIPOTECA

 

logo_proactiva_open_arms

PROACTIVA OPEN ARMS

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) neix a l’any 2009 amb l’esperit de denunciar la situació que patien milers de famílies que es trobaven en procés d’execució hipotecària, exigir a l’administració solucions, com la regulació de la dació en pagament, i organitzar a les famílies afectades i persones solidàries per detenir els desnonaments. Actualment, la PAH s’ha convertit en una organització de referència en la denúncia i visibilització del dret a un habitatge digne. Òscar Camps, director de Proactiva Open Arms, parlarà de l’organització no governamental de Badalona, composada per professionals en salvament d’emergència, que es constitueix al setembre de 2015 per donar resposta a la crisis de refugiats europea amb la finalitat de salvar vides al mar. Desplaçats a l’illa de Lesbos des de el mes de setembre i distribuïts en punts d’arribada estratègics davant les rutes canviants, ofereixen auxili i assistència en els desembarcaments de les persones refugiades que arriben a través del mar Egeu.
[www.afectadosporlahipoteca.com] [www.proactivaopenarms.org]
 

Logo_UPIFC

SINDICAT DE LA IMATGE, UPIFC

 

RPT-Logo-Mark-Final_TRUST

RORY PECK TRUST

Lluís Salom, Secretari d’organització i Director de L’Agenda de la Imatge, parlarà de la funció d’aquesta entitat. El Sindicat és una organització amb entitat jurídica pròpia, constituïda l’any 1994. Actua en l’àmbit territorial de Catalunya representant a fotògrafs -molts d’ells fotoperiodistes- en la defensa dels seus interessos laborals, professionals, econòmics, socials i culturals, tant individuals com col·lectius. Elisabet Cantenys és responsable de Programes de la Rory Peck Trust, l’única en tot el món dedicada a donar suport a periodistes freelance. Fundada al 1995 en honor al cameraman Rory Peck, assassinat al 1993 a Moscou, la Fundació, amb seu a Londres, dóna suport econòmic, formatiu i logístic a periodistes freelance i l es s eves famílies quan els primers viatgen per donar cobertura mediàtica a zones de conflicte. L’organització entrega anualment els premis Rory Peck en reconeixement a la feina dels cameramen en la producció de notícies d’actualitat.
[www.upifc.cat] rorypecktrust.org / rorypeckawards.org / @rorypecktrust
 

AAFF_LOGO_Colour_Positive_CMYK

FUNDACIÓ VICENTE FERRER

 

Microsoft Word - logoAADAS

AADAS

Josep Giralt, periodista i fotògraf, responsable de Comunicació de la Fundació Vicente Ferrer (FVF), ens presenta aquesta entitat que te per objecte donar suport al procés de transformació d’una de les zones més empobrides de l’Índia. Donada la forta discriminació que pateix el col·lectiu femení al país, una de les prioritats del seu treball passa per promoure la igualtat de gènere en tots els àmbits de desenvolupament en els que està present. Glòria Escudero Agustí, coordinadora de la Associació d’Assistència a Dones Agredides Sexualment (AADAS). Entitat que té per objecte donar assessorament, assistència, representació legal i suport integral a dones i nenes, nens i adolescents que hagin sigut víctimes d’agressions sexuals. A més, fa tasques de sensibilització per tal d’erradicar els components i causes que puguin propiciar la violencia sexual.
[www.fundacionvicenteferrer.org/es] [www.aadas.org.es]