Participants (I JFS, 2014)

JAVIER BAULUZ

Director de periodismohumano. Periodista, Premi Pulitzer en Periodisme el 1995 i Premi Periodisme i Drets Humans 2008, entre d’altres. Ha treballat per a diverses agències internacionals i ha cobert les guerres de Centreamèrica de finals dels anys vuitanta, els darrers anys de Pinochet al poder, la Primera Intifada palestina, la guerra de Bòsnia, i la immigració a Espanya des del 1996. També ha realitzat reportatges i documentals a Llatinoamèrica, Àfrica i el Pròxim Orient.

Docent universitari, director del Encuentro Internacional de Fotoperiodismo “Ciudad de Gijón” des de 1997, director i fundador de PIRAVÁN, productora independent de periodisme multimèdia enfocada en drets humans des de 2005; impulsor, juntament amb d’altres periodistes i defensors de drets, del manifest sobre Periodisme i Drets Humans i director de P+DH.

[periodismohumano.com/autor/javierbauluz]

JANE EVELYN ATWOOD

Fascinada per la gent i per la idea de l’exclusió, des de l’any 1980 ha rebut molts premis, entre ells: Eugene Smith, World Press, Grand Prix Paris Match, Ernst Haas, Oskar Barnack i Alfred Eisenstaedt.

Autora de llibres com: Nächtlicher Alltag, sobre les prostitutes parisenques; Extérieur Nuit, sobre els cecs; Femmes en Prison (Women in Prison), projecte de deu anys sobre l’empresonament femení; Sentinelles de l’Ombre, quatre anys sobre la devastació de les mines terrestres a Cambodja, Moçambic, Angola, Kosovo i l’Afganistan; À Contre Coups, quinze retrats de dones franceses que han superat diferents tipus de violència; Badate, el fenomen de la immigració de dones d’Ucraïna que esdevenen cuidadores d’ancians italians. Ha publicat a: LIFE, The New York Times Magazine, Stern, Géo, Paris Match, The Independent, Telegraph i Libération. Ha treballat per diverses ONG’s, institucions internacionals i museus.

El 2012, la Maison Européenne de la Photographie de París (França) va produir la primera retrospectiva d’Atwood (Jane Evelyn Atwood, Fotografies, 1976-2010).

[janeevelynatwood.com]

MUGUR VARZARIU

Fotògraf romanès especialment compromès amb la causa del poble romaní, treballa per ACNUR, UNICEF, Open Society i Amnistia Internacional. En els seus projectes fotografia aspectes de la vida a la Romania actual, en un intent de crear consciència i augmentar la responsabilitat social entre les institucions i les persones.

Col·laborador habitual d’AP, MediAFAX i Getty Images. Els seus treballs han estat publicats a: Le Monde, The Economist, The New York Times, Welt, Los Angeles Times i 6 Mois.

Ha exposat per l’ACNUR, en les commemoracions del WRD i del seu 60 aniversari. Els seus treballs sobre Síria i els gitanos de Romania van ser projectats a Visa pour l’Image 2011 i 2012. Ha guanyat el premi CNN Report 2010.

El 2012 va ser convidat per les ambaixades Americana i Holandesa per parlar sobre la situació de la comunitat romaní a Baia Mare i el 2013 pel World Bank.

[mugurvarzariu.com]

JOSÉ BAUTISTA

José Bautista, editor multimèdia, músic i dissenyador de so, fundador de KanseiSounds i cofundador d’Altamar Films, especialitzat en producció de projectes audiovisuals, multimèdia i documentals.

Alterna la seva feina d’editor multimèdia amb la de compositor de música i disseny sonor. Treballa per fotògrafs com Georgi Pinkhassov i Carl de Keyzer (Magnum), Todd Hido, Ricardo Cases, Pep Bonet, Toshihiro Oshima, Stanley Greene, Guillaume Herbaut, Shen Wei i Yuri Kozyrev. Col·labora amb agències i organitzacions com NOOR, Contacte, Eyes in Progress, MSF, RIA Novosti i 10b Photography Zizola Studio. El seu treball audiovisual ha estat publicat a The New York Times, TIME Magazine, Le Monde, El País i Rolling Stone. Ha rebut premis com: World Press Photo Multimedia Contest per Into the Shadows, LensCulture Grand Prize Multimedia Award per Grozni, 9 Cities i el Visa pour l’Image 2010 per La Zone webdocumentary.

El seu treball audiovisual s’ha presentat en festivals com: LOOK3, PhotoEspaña, Festival de Arles, Visa pour l’Image i Tbilisi Photo.

[kanseisounds.com]

EL PERIÓDICO

Bernat Gasulla, subdirector d’EL PERIÓDICO i coordinador del suplement +PERSONES. El Periódico acaba de fer 35 anys. Des de fa dos anys, publica cada mes el suplement + PERSONES, centrat en la feina d’organitzacions contra l’exclusió social.

“RUIDO”

RUIDO Photo és una organització integrada per fotògrafs, periodistes i dissenyadors, que entén el documentalisme com una eina de reflexió i transformació social.

CÁRITAS DIOCESANA

Anna Roig, Responsable de Comunicació de Càritas Diocesana de Barcelona. La seva atenció s’estructura, entre d’altres, en programes d’acolliment i acompanyament, ajuda en necessitats bàsiques, família i infància, persones sense sostre i orientació sociolaboral, atenció a adults, migració i inserció social penitenciària.

MÉDICOS SIN FRONTERAS (MSF)

Juan Carlos Tomasi, fotoperiodista de MSF des de 1995. Organització humanitària independent que assisteix a poblacions en situació precària i a víctimes de catàstrofes i conflictes armats. Al 1999, MSF va rebre el Premi Nobel de la Pau.

*S,C,P,F …

Toni Segarra, publicista que ha treballat a agències com Vizeversa o Contrapunto. El 1995 es va embarcar en el seu propi projecte, una agència de publicitat poc comuna, i amb la qual ha aconseguit gran prestigi.

FUNDACIÓN VICENTE FERRER (FVF)

Josep Giralt, periodista i fotògraf, és Responsabledel Departament de Comunicació de la FVF.

GROUNDPRESS

GroundPress és un col·lectiu de fotògrafes que esserveix dels mitjans audiovisuals per documentar conflictes i analitzar-los des d’un punt de vista crític.

OXFAM INTERMÓN

Pablo Tosco, Llicenciat en Comunicació Social, ésResponsable de Fotografia i Audiovisual a Oxfam Intermón, una organització global de cooperació per al desenvolupament compromesa en la superació de situacions d’emergència, pobresa i exclusió social.

FUNDACIÓN VICENTE FERRER (FVF)

Juan Alonso, documentalista i fotògraf, treballa desde 2008 a la Fundación Vicente Ferrer, a les àrees de documentació fotogràfica i audiovisual.