Presentació (II JFS, 2016)

Les II Jornades de Fotografia Social són un espai per a la reflexió i el debat sobre la mirada de professionals a l’hora d’abordar contexts d’injustícia social; la seva responsabilitat i compromís al retratar un determinat moment o una determinada realitat posant el focus en les desigualtats i promovent una consciència col·lectiva.

Les II Jornades de Fotografia Social reuneixen a professionals de la fotografia i organitzacions que donen veu als col·lectius vulnerables amb el fi d’exposar les seves coincidències i les seves diferències com a plataformes de visibilització de l’exclusió social, la discriminació, les desigualtats, la justícia social i els drets humans.

Les II Jornades de Fotografia Social pretenen exposar i donar resposta a les següents preguntes:

És la imatge un motor de transformació?

Coincideixen en objectius la fotografia i els agents socials que treballen per canviar aquestes realitats?

És la fotografia un element útil i veraç que contribueix a un canvi de mentalitat o és un producte subjectiu condicionat a la mirada del seu autor o autora?

Ens enfronta la imatge a la nostra pròpia consciència o són una font de informació efímera?

Organitzades per la Fundació Vicente Ferrer i l ’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, les jornades acolliran, sota el subtítol de Camp – Contracamp, les diferents perspectives de treball i el seu poder mobilitzador. Les persones convidades deliberaran sobre l’ètica, el sentit crític, la necessària empatia amb les persones retratades, la complicitat amb els valors humans, la comprensió intercultural i la necessària aportació d’espectadors actius sense els quals el treball de professionals de la fotografia i agents socials no tindria sentit.

ENTRADA LLIURE / AFORAMENT LIMITAT

#fotosocial2016