Presentació (I JFS, 2014)

I Jornades de Fotografia Social es planteja com un espai de trobada i reflexió sobre la fotografia com a eina per abordar contextos d’exclusió social, des de la mirada personal de diferents professionals de la fotografia. Quina és la responsabilitat i el compromís tàcit d’aquests professionals, en concordança amb els agents socials?. Existeix una intencionalitat explícita de transformar realitats a través de la imatge?

Les presents jornades pretenen analitzar què s’amaga darrere de les imatges que mostren situacions de discriminació des del llenguatge publicitari, artístic, periodístic o documental.

Una consideració i un reconeixement a la tasca fotogràfica al món que, avui més que mai, és necessària per evitar mantenir-nos impassibles i neutrals davant les causes que provoquen la pobresa i les desigualtats.

Silenci i indiferència són complicitat?

I Jornades de Fotografia Social és una invitació per exposar la relació que s’estableix entre la fotografia, la comunicació i la realitat.

La trobada té un origen i una voluntat interdisciplinària, ja que reuneix professionals amb diversitat d’experiències aplicades al sector social, al periodisme, al màrqueting i a l’art. Organitzades per la Fundación Vicente Ferrer i l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, les jornades tracten de constatar el caràcter documental de la fotografia, així com la seva responsabilitat social.

Entrada lliure.
Aforament limitat.

#fotosocial2014